ЯК ВПОРАТИСЯ З АТОПІЧНИМ ТА ПЕЛЮШКОВИМ ДЕРМАТИТОМ У МАЛЮКІВ,
А ТАКОЖ ПОДРАЗНЕННЯМ ШКІРИ У НОВОНАРОДЖЕНИХ

Article Read Duration 19 хв читання

Багато новонароджених страждають від захворювань шкіри, які викликають свербіж: атопічний чи пелюшковий дерматит, загальне подразнення чутливої шкіри. Незважаючи на те, що кожне з цих захворювань має свої особливості та відповідні рішення (читайте далі, щоб отримати повну інформацію), при застосуванні простої щоденної програми догляду, яка заспокоїть і повертає комфорт шкірі, малюк відчуває себе заспокоєним. Тож слід:

• Купати дитину в теплій воді
• Використовувати дуже м'який очищуючий крем або гель
• Делікатно висушувати
• Наноситиь ніжний захисний крем
• Часто змінювати підгузники
• Використовувати захист від сонця
• Обирати безпечний для дітей гіпоалергенний пральний порошок
• Вводити нові продукти харчування у раціон по одному, щоб обов’язково помітити будь-які алергічні реакції

ШКІРА НЕМОВЛЯТИ, СХИЛЬНА ДО ЕКЗЕМИ

Правильний догляд за атопічною шкірою новонародженого полегшує життя всієї сім’ї

Запальні захворювання шкіри, такі як атопічний дерматит новонародженого, можуть викликати сильний дискомфорт і біль у немовлят. Немовлята, роздратовані через свербіж, плачуть, збуджуються і не можуть заснути. Дитина, яка не спить, може порушити життя всієї родини, тому батьки повинні знати, як лікувати атопічний дерматит у дитини, запобігати загостренням, заспокоювати пелюшковий дерматит та доглядати за чутливою шкірою свого малюка. Але є надія, тому читайте далі!

Що таке атопічний дерматит новонароджених?

Екзема або атопічний дерматит виникає у людей з генетичною схильністю і носить спадковий характер. Атопічний дерматит викликається конституційно сухою шкірою (шкіра, яка суха за своєю природою, а не шкіра яка стала сухою після впливу агресивних засобів) і вразлива до алергенів та подразників, які проникають в шкіру, викликаючи інтенсивний свербіж.

У новонароджених атопічний дерматит зазвичай проявляється на обличчі, але з часом, коли дитина зростає, вона може розвиватися і в шкірних складках на колінах, зап’ястях та ліктях.

ЧИ ЗАЛИШАТЬСЯ шрами після атопічного дерматиту?

Сам по собі атопічний дерматит у дитини не викликає рубців. Але якщо подразнення сильно інфікується без належного лікування, на шкірі можуть залишитися шрами. Якщо Ви підозрюєте, що до ранок на шкірі малюка потрапила інфекція (сочиться гній, з’являються золотисті кірочки або відкриті рани), обов’язково зверніться до сімейного лікаря.

Атопічний дерматит у малюків може з часом зменшуватися, однак все одно важливо знати як з ним боротися

У дітей старшого віку атопічний дерматит зустрічається рідше, і в 50% випадків поступово зникає у віці близько п’яти років. До цього часу батькам потрібні поради як впоратися з симптомами і звести до мінімуму спалахи загострень. Ознайомтеся з порадами як впоратися з симптомами атопічного дерматиту у малюка.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА
ДИТЯЧОЮ ШКІРОЮ З АТОПІЧНИМ ДЕРМАТИТОМ

Щоденні поради для полегшення життя при атопічному дерматиті

При загостренні атопічного дерматиту у новонароджених та зменшення запалення, свербіжу дерматологи та педіатри, як правило, призначають кортикостероїдні креми для нанесення один раз на день, бажано ввечері. Щоб доповнити повсякденні процедури догляду за малюком та зробити їх максимально ефективними, особливу увагу слід приділити купанню та очищенню дитячої шкіри:

• Надавайте перевагу теплому душу або ванні до 37 градусів.
• Використовуйте дуже м’який очищуючий крем або гель.
• Ретельно, але м’яко промокніть шкіру.
• Нанесіть крем протягом 10 хвилин після душу або ванни. Це допомагає активним інгредієнтам пом’якшувального засобу або стероїдного крему краще проникати в шкіру.
• Як тільки ураження зникнуть (зменшиться почервоніння, а на шкірі не будуть з’являтися тріщини і пухирі), стероїдний крем слід замінити пом’якшувальним засобом.
• Нарешті, не забудьте регулярно обрізати та відполіровувати нігті дитини, щоб запобігти пошкодженню шкіри. Після обрізання можуть залишитися гострі краї, тому обов’язково поліруйте нігті!

ЗАСОБИ ЩОДЕННОГО ДОГЛЯДУ


ДЛЯ АТОПІЧНОЇ ШКІРИ НОВОНАРОДЖЕНИХ

Важливо максимально ретельно обробляти ніжну шкіру дитини. Надавайте перевагу засобам, які не містять віддушок, агресивних інгредієнтів, таких як спирт або мило, і спеціально розроблені для немовлят.

Компанія La Roche-Posay, рекомендована 25 000 дерматологів, розробила косметичні засоби для догляду за шкірою немовлят, шкіра яких схильна до атопічного дерматиту, в доповнення до лікування, призначеного лікарем. Наші засоби для догляду за шкірою LIPIKAR не містять віддушок, збагачені ніацинамідом та олією Ші — вони створені для задоволення конкретних потреб шкіри, схильної до атопічного дерматиту:

• Миттєво заспокоюють свербіж, викликаний сухістю
• Відновлюють ліпідний шар, який захищає шкіру (захисний бар’єр шкіри)
• Відновлюють баланс корисних бактерій, які живуть на шкірі
• Зменшують частоту сильних загострень сухості

LIPIKAR Синдет є м’яким миючим крем-гелем без мила, який підходить для сухої та потрісканої дитячої шкіри.

Додайте кілька крапель Очищуючої олії LIPIKAR, щоб захистити шкіру малюка.

LIPIKAR Бальзам AP+м — це ніжний бальзам, який допомагає заспокоїти суху шкіру, схильну до атопічного дерматиту.

Зверніть увагу, що обидва засоби — LIPIKAR Бальзам AP+ і LIPIKAR Синдет пройшли тестування в пологових будинках і підходять для новонароджених з перших днів життя.


ПЕЛЮШКОВИЙ ДЕРМАТИТ
АБО ПІТНИЦЯ

Часто пітниця може викликати стрес

Більшість дітей страждають від пелюшкового дерматиту різного ступеня серйозності. В Америці його називають пелюшковим дерматитом, але як би ми його не називали, пітниця має вигляд червоної, запаленої шкіри в паху дитини.

Що є причиною пітниці?

Вологе середовище пелюшок — це ідеальне місце для розмноження певних типів дріжджів або бактерій. Контакт з різними ферментами, які містяться у випорожненнях, або аміаком, який міститься в сечі, також є чинниками, що викликають запалення та подразнення (дерматит) в паху немовлят.

Розтирання та стискання також негативно впливають: занадто щільні або погано облягаючі підгузники створюють тертя, яке може провокувати появу висипань.

Хімічні речовини, що містяться у деяких миючих засобах або певних засобах по догляду за шкірою, також можуть бути подразнюючими та навіть алергенними.

Нарешті, використання антибіотиків іноді може порушити нормальний баланс корисних бактерій та спровокувати появу подразнень.

ПОРАДИ, ЯК
ЗАПОБІГТИ ПОЯВІ ПЕЛЮШКОВОГО ДЕРМАТИТУ

Щоб запобігти інфікуванню подразненої шкіри, важливо завжди тримати пелюшковий дерматит під контролем

Проста пітниця в паху або пелюшковий дерматит можуть заподіяти дитині дискомфорт і стрес, окрім того існує ризик інфікування. У такому випадку в складках шкіри з’являються червоні прищики, а іноді і пухирі, повні гною. Якщо Ви помітили ці ознаки інфікування, негайно зверніться до педіатра або сімейного лікаря.

Чи знали Ви? Причиною 10–15% звернень до дерматолога є пітниця!

Прості поради, які допоможуть уникнути пелюшкового дерматиту:

• Вимийте пахову зону дитини делікатним миючим засобом без мила. Ніжно просушіть пахову зону і складки.
• Часто змінюйте підгузники, щоб шкіра якнайменше контактувала з сечею та випорожненнями (також і вночі, коли дитина прокидається).
• Обережно очистьте пахову ділянку та зробіть 10-15 хвилинні повітряні ванни перед повторним одяганням.
• Застосовуйте захисний крем після кожної зміни пелюшок.
• Використовуйте гіпоалергенні креми та лосьйони без віддушок і спирту.

ЗАСОБИ ЩОДЕННОГО ДОГЛЯДУ


ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ ПОДРАЗНЕННЯ В ПАХУ

Вибір правильних засобів для щоденного догляду допоможе тримати пелюшковий дерматит під контролем. Лікарі-дерматологи рекомендують La Roche-Posay для допомоги дитині зі шкірою, схильною до атопічного дерматиту.

Купайте дитину використовуючи CICAPLAST Гель B5 або LIPIKAR Синдет AP+ — обидва засоби мають дуже ніжні очищуючі формули без мила. Головна порада: Не використовуйте для купання рукавички або губки, які можуть натирати шкіру і спричиняти подразнення.

SEROZINC містить сульфат цинку для очищення та заспокоєння шкіри Вашої дитини.

ПІсля очищення нанесіть шар CICAPLAST Бальзаму B5 , двічі на день.

ЧУТЛИВА ШКІРА
У ДІТЕЙ

Шкіра дітей дуже ніжна, тому в багатьох із них час від часу виникає подразнення. Вона має таку ж структуру, як і шкіра дорослих, проте більш вразлива до зовнішнього агресивного впливу, наприклад, хімікатів та забруднення. Перегрівання, забруднення, тертя одягу можуть спричинити свербіж у немовлят. Подразнення може здатися несерйозним, але воно створює незручності і неприємне для Вашої дитини.

Педіатри та дерматологи рекомендують дітям до трьох років уникати прямого впливу сонячних променів, адже їхня шкіра більш чутлива до УФ-випромінювання.
NB: Навіть якщо немовлята та діти перебувають у тіні, а не на сонці, вони потребують захисту від променів довгохвильового діапазону сонячного випромінювання, адже вони проникають в шкіру Вашої дитини.

ПОРАДИ ЩОДО ДОГЛЯДУ ЗА
ЧУТЛИВОЮ ШКІРОЮ МАЛЮКІВ

Прості кроки, які допоможуть повернути дитині комфорт

Щоб забезпечити комфорт і добре самопочуття дитини, дотримуйтесь правильної програми догляду з правильними засобами, слідуючи принципу чим простіше, тим краще.

• Для прання білизни обирайте гіпоалергенний пральний засіб, безпечний для немовлят. Використовуйте його і для прання власної білизни, оскільки ваша дитина проводить багато часу в контакті з Вашим одягом та постільною білизною.
• Шкіру дитини потрібно щодня очищати і зволожувати. Для очищення шкіри немовляти достатньо 5—10-хвилинної ванни у воді температурою не вище 37 градусів.
• Висушуйте шкіру обережними погладжуючими рухами.
• Зволожуйте шкіру дитини протягом 10 хвилин після ванни.
• Використовуйте делікатні засоби без віддушок.
• Під час перебування на свіжому повітрі завжди використовуйте навіс від сонця, панамку та сонцезахисний крем SPF широкого спектру дії, розроблений для немовлят.
• Регулярно міняйте підгузники.
• Вводьте нові продукти в раціон з перервою у кілька днів.

ЗАСОБИ ДЛЯ ЩОДЕННОГО ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ

Звертайте увагу на склад засобів для дитячої шкіри — вони повинні бути надзвичайно ніжні та з мінімально. кількістю компонентів. Бренд La Roche-Posay має величезний досвід догляду за шкірою немовлят з незмінним зобов’язанням щодо безпеки.

CICAPLAST Гель B5 являє собою ультра-ніжну піну для купання, яка підходить для немовлят з нормальною шкірою.

Ще одним чудовим засобом для шкіри, схильної до атопічного дерматиту, є LIPIKAR Синдет, — замінник мила без віддушок зі зволожуючою олією Ші та заспокійливим ніацинамідом. Цікаво, що цей засіб був випробуваний на новонароджених у клінічному дослідженні під педіатричним контролем.

Нанесіть CICAPLAST Гель B5 щоб заспокоїти, відновити та захистити шкіру в паховій ділянці, в задній частині колін, під пахвами та в інших складках тіла, які схильні до подразнення.

Для сухої шкіри на тілі або обличчі немовлят візьміть LIPIKAR Бальзам AP+м, насичений і ультразаспокійливий пом’якшувальний засіб, який був випробуваний на новонароджених і продемонстрував оптимальну переносимість.

Для захисту дитячої шкіри від сонця обирайте ANTHELIOS Дермо-Педіатрікс SPF 50+ Лосьйон для дітей — ніжний, добре переносимий та ефективний лосьон, який забезпечує дуже високий захист від УФА-, УФВ-променів та променів довгохвильового діапазону сонячного випромінювання, навіть у випадку непрямого впливу. Його легка текстура зволожує та живить шкіру дитини для оптимального захисту.

Якщо шкіра дитини стає подразненою, розпиліть на неї термальну джерельну воду LA ROCHE POSAY. Завдяки своїм природним заспокійливим властивостям вона миттєво усуває подразнення шкіри. Залиште воду на шкірі на одну хвилину, перш ніж видалити зайву вологу.

ПРАВДА
ЧИ МІФ

True-or-false-visual-3

СПАЛАХИ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ МОЖУТЬ
БУТИ СПРОВОКОВАНІ СТРЕСОМ.

ПРАВДА

Ми не можемо пояснити, чому, але експерти довели, що емоції, шок та стрес відіграють неабияку роль у провокуванні спалахів атопічного дерматиту. Однак атопічний дерматит, як відомо, також має генетичну природу. Якщо тригером для Вас є стрес, зверніть увагу на такі методи контролю за стресом, як самоусвідомлення.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

ДІЄТА МОЖЕ СПРОВОКУВАТИ ЗАГОСТРЕННЯ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ?

ПРАВДА

Певні продукти можуть призвести до виникнення атопічного дерматиту і викликати його загострення. Якщо, на Вашу думку, деякі продукти можуть стати провокуючим фактором виникнення атопічного дерматиту у Вас або Вашої дитини, зверніться до лікаря щоб зробити аналіз крові та алергічні проби, і дізнатись, чи є у Вас алергія на продукти харчування (зазвичай, це арахіс, молоко, соя, пшениця, риба та яйця).
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ
ЗНИКАЄ ЧЕРЕЗ ДЕЯКИЙ ЧАС.

ПРАВДА

Залежно від дитини, прояви атопічного дерматиту можуть тривати від декількох місяців до кількох років. Половина дітей з атопічним дерматитом виліковуються до п’ятирічного віку. У деяких випадках атопічний дерматит зберігається в дорослому віці, але це неможливо передбачити. Неможливо повністю вилікувати атопічний дерматит, але його можна приборкати при правильному догляді.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ
МОЖЕ БУТИ ЗАРАЗНИМ.

МІФ

Атопічний дерматит або екзема – генетичне захворювання, яке жодним чином не заразне. Лікування симптомів атопічного дерматиту базується на застосуванні замінників мила, пом’якшуючих засобів та кортикостероїдів місцевого застосування.
Дізнатися більше

Чи знали Ви
?

DidYouKnow_Desktop_1

Програма проти розчісування шкіри LIPIKAR СИНДЕТ AP+ І LIPIKAR БАЛЬЗАМ AP+М покращує якість сну людей зі шкірою, схильною до атопічного дерматиту.

ТАКОЖ МИ МАЄМО
ЛІНІЙКУ ЗАСОБІВ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ЦІЄЇ ПРОБЛЕМИ

LIPIKAR — це лінійка засобів № 1 у Європі для догляду за тілом, які підходять для всієї сім’ї: як для новонароджених, так і для літніх людей. 

БЕЗПЕКА
ПОНАД УСЕ

Більш вимогливі норми безпеки у порівнянні з вимогами міжнародних стандартів щодо косметики.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% ЗАСОБІВ
ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

Дивитися більше
Обов'язкова умова = нульові алергічні реакції
Якщо ми виявляємо хоча б один випадок алергії, ми повертаємося до лабораторій та продовжуємо роботу над формулою
laroche posay safety commitment formula protection product head

ФОРМУЛА ЗАХИЩЕНА
ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

Дивитися більше
Ми обираємо упаковку, яка найкраще захищатиме продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ
В ПОТРІБНІЙ ЕФЕКТИВНІЙ ДОЗІ

Дивитися більше
Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші продукти містять лише необхідні інгредієнти в потрібній ефективній дозі.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ПРОТЕСТОВАНО
НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

Дивитися більше
Переносимість нашої продукції перевірена на найбільш чутливій шкірі: реактивній, алергічній, схильній до акне, з атопічним дерматитом, пошкодженій або ослабленій після лікування онкозахворювань.