АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ У ДІТЕЙ:
РОЗУМНЕ КУПАННЯ МОЖЕ ЗАСПОКОЇТИ ШКІРУ З АТОПІЧНИМ ДЕРМАТИТОМ

Article Read Duration 3 хв читання

Купання дітей з атопічним дерматитом потребує особливої уваги. Агресивне мило, занадто гаряча вода та ретельне тертя можуть спровокувати загострення проблеми. Щоб попередити загострення, переконайтесь, що вода не надто гаряча або холодна, додайте пом’якшувальну олію, користуйтеся засобом без вмісту мила. Обережно мийте і висушуйте шкіру, а після купання наносьте крем від атопічного дерматиту.

5 ПОРАД ЩОДО РОЗУМНОГО КУПАННЯ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ЗМЕНШИТИ ПРОЯВИ АТОПІЇ НА ШКІРІ ВАШОЇ ДИТИНИ

Виконуйте ці кроки під час купання, щоб зменшити загострення атопічного дерматиту

Кілька простих кроків можуть допомогти полегшити страждання від висипань на шкірі і перетворять купання у веселу гру та розвагу!

1. Переконайтесь, що вода для купання ідеальної температури

Занадто гаряча вода може викликати пересихання і сверблячі висипання на шкірі. Занадто холодна ванна закінчиться сльозами. Ідеальна температура вани для підтримки балансу шкіри становить 32–34 градуси.

2. Пом’якшіть воду

Чим жорсткіша вода, тим більший ризик спровокувати нове загострення атопічного дерматиту. Обмежте час купання 15 хвилинами. При необхідності додайте у воду декілька крапель пом’якшувальної олії. Не знаєте яку олійку обрати? Спробуйте LIPIKAR очищуючу олію AP+ .

3. Оберіть підходящі засоби для очищення

Мило абсолютно не підходить для шкіри, схильної до атопічного дерматиту. Його високий рівень pH подразнює епідерміс. Мило пошкоджує гідроліпідну плівку, яка захищає шкіру від зовнішніх негативних факторів. Уникайте засобів, які містять мило, а замість цього обирайте очищувальні засоби, спеціально розроблені для шкіри, схильної до атопічного дерматиту, такі як LIPIKAR Синдет AP+.

4. Ніжне купання, ніжне висушування

Губки та фланелеві серветки можуть подразнювати шкіру, а також можуть містити мікроби та інші подразники. Кінчиками пальців обережно нанесіть миючий засіб, спініть його на шкірі малюка та ретельно змийте водою. Промокніть шкіру дитини насухо чистим м’яким рушником. Не розтирайте шкіру і не залишайте її вологою.

5. Нанесіть крем від атопічного дерматиту

Після купання і просушування зробіть дитині легкий масаж, наносячи ліпідовідновлюючий крем. Зверніть особливу увагу на подразнені атопічним дерматитом ділянки на обличчі, руках, ліктях та внутрішній частині колін. Нанесення спеціального крему для лікування дерматиту полегшить свербіж на обличчі, руках чи тілі та допоможе вашій дитині спати всю ніч.

ЕКСПЕРТНІ ЗАСОБИ ДЛЯ КУПАННЯ
ДЛЯ МАЛЮКІВ І ДІТЕЙ З АТОПІЧНИМ ДЕРМАТИТОМ

Лабораторія La Roche-Posay розробила цілий ряд ніжних засобів, які ідеально підходять для шкіри, схильної до атопічного дерматиту.

  • LIPIKAR Синдет AP+— це м’який засіб для очищення, без мила, який заспокоює шкіру, схильну до атопічного дерматиту, захищає бар’єр шкіри і допомагає зменшити сухість.
  • LIPIKAR очищуюча олія AP+ є гіпоалергенною ліпідовідновлюючою очищуючою олією, яка допомагає відновити мікробіом та захистити шкіру від пересушування жорсткою водою.
  • LIPKAR бальзам AP+ — це ліпідовідновнюючий бальзам, який містить Аква Позе Філіформіс, запатентований активний інгредієнт, що діє як на мікробіом, так і на захисний бар’єр шкіри. Його подвійна дія негайно усуває свербіж, а також зменшує частоту загострень атопічного дерматиту та сильної сухості.
  • ПРАВДА
    ЧИ МІФ

    True-or-false-visual-3

    СПАЛАХИ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ МОЖУТЬ
    БУТИ СПРОВОКОВАНІ СТРЕСОМ.

    ПРАВДА

    Ми не можемо пояснити, чому, але експерти довели, що емоції, шок та стрес можуть відігравати неабияку роль у провокуванні спалахів атопічного дерматиту. Однак атопічний дерматит, як відомо, також має генетичну природу. Якщо провокуючим фактором для Вас є стрес, зверніть увагу на такі методи контролю за стресом, як самоусвідомлення.
    Дізнатися більше
    True-or-false-visual-2

    ДІЄТА
    МОЖЕ СТАТИ ПРИЧИНОЮ АТОПІЧНОГО ДЕРМАТИТУ?

    ПРАВДА

    Певні продукти харчування можуть виступати провокуючими факторами та призвести до загострення атопічного дерматиту. Якщо, на Вашу думку, деякі продукти харчування можуть спровокувати атопічний дерматит у Вас або Вашої дитини, зверніться до лікаря для аналізу крові та проведення алергопроб, щоб дізнатись, чи є у Вас алергія на них (зазвичай, це арахіс, молоко, соя, пшениця, риба та яйця).
    Дізнатися більше
    True-or-false-visual-2

    АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ
    ЗНИКАЄ ЧЕРЕЗ ДЕЯКИЙ ЧАС.

    ПРАВДА

    Залежно від індивідуальних особливостей, прояви атопічного дерматиту можуть тривати від декількох місяців до кількох років. Половина дітей та немовлят з атопічним дерматитом виліковуються до п’ятирічного віку. У деяких випадках атопічний дерматит зберігається в дорослому віці, але це неможливо передбачити. Неможливо повністю вилікувати атопічний дерматит, але його можна приборкати при правильному догляді.
    Дізнатися більше
    True-or-false-visual-1

    АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ
    МОЖЕ БУТИ ЗАРАЗНИМ.

    МІФ

    Атопічний дерматит або екзема – генетичне захворювання, яке жодним чином не заразне. Лікування симптомів атопічного дерматиту базується на застосуванні замінників мила, пом’якшуючих засобів та кортикостероїдів місцевого застосування.
    Дізнатися більше

    Чи знали Ви
    ?

    DidYouKnow_Desktop_1

    LIPIKAR СТІК AP+ випускається у формі крему-олівця, який дозволяє миттєво зупинити свербіж і попередити рецидив.

    ТАКОЖ МИ МАЄМО
    ЛІНІЙКУ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЦІЄЇ ПРОБЛЕМИ

    LIPIKAR — це лінійка засобів для догляду за шкірою тіла, які підходять для всієї сім’ї: як для новонароджених, так і для літніх людей. 

    НАША ВІДДАНІСТЬ
    БЕЗПЕЦІ

    Стандарти безпеки, що перевищують міжнародні правові норми щодо косметики.

    laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

    100% ЗАСОБІВ
    ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

    Дивитися більше
    Необхідна умова при тестуванні засобів La Roche-Posay = відсутність алергічних реакцій
    Якщо ми виявляємо хоча б один випадок, ми повертаємося до лабораторій та продовжуємо роботу над формулою
    laroche posay safety commitment essential active dose product head

    ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ
    В ОПТИМАЛЬНІЙ КОНЦЕНТРАЦІЇ

    Дивитися більше
    Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші продукти містять лише необхідні інгредієнти в оптимальній концентрації.
    laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

    ПРОТЕСТОВАНО
    НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

    Дивитися більше
    Переносимість нашої продукції перевірена на найбільш чутливій шкірі: реактивній, алергічній, схильній до акне, атопічного дерматиту, пошкодженій або ослабленій при лікуванні онко-захворювань.
    laroche posay safety commitment formula protection product head

    ЗАХИСТ ФОРМУЛИ
    ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

    Дивитися більше
    Ми обираємо упакування, яке найкраще захищатиме продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.