АЛЕРГІЧНА, ЧУТЛИВА ТА РЕАКТИВНА ШКІРА
ЯКА ШКІРА У ВАС?

duration time 7 хв читання

Кожен тип шкіри — чи то чутлива, алергічна чи реактивна — має притаманні їй особливості. Єдине, що їх об’єднує, — це висипання та реакція на невідповідні засоби, які містять алергени та подразники. Справжніми рятівниками для таких типів шкіри стануть засоби лінійки Toleriane Ultra [Толеран Ультра] від бренду La Roche-Posay, який є партнером дерматологів та експертом у догляді за чутливою шкірою. Без віддушок, консервантів, ланоліну та спирту, засоби Toleriane Ultra [Толеран Ультра] миттєво зволожують та заспокоюють шкіру, даруючи полегшення.

ЧОМУ
ВИНИКАЄ АЛЕРГІЧНА РЕАКЦІЯ ШКІРИ?

Що таке алергічна шкіра?

Існує кілька різних типів шкірної алергії Найбільш поширеними алергічними висипаннями є контактний дерматит. Він з’являється після контакту вашої шкіри з алергеном. Цей тип шкірної алергії виникає через 24–48 годин після контакту з алергеном.

Як виглядає шкірна алергія?

Алергічні висипання можуть набувати багатьох форм, серед яких почервоніння, набряк, пухирі та виділення рідини. Симптомом №1, який неможливо не помітити, є сильний свербіж. Це алергічне висипання на шкірі може тривати тижнями.

Що провокує алергічні реакції шкіри?

Шкірна алергія виникає після контакту з алергенними речовинами, присутніми у навколишньому середовищі, ювелірними виробами, косметикою, пральним порошком тощо. Зазвичай під підозрою є хімічні речовини в невідповідних косметичних засобах (ароматизатори, консерванти, рослинні екстракти), пиловий кліщ та деякі метали, такі як нікель.

Що я можу зробити зі шкірною алергією?

Якщо у Вас з’явилися алергічні висипання, найперше, слід з’ясувати, що це за алергія. У багатьох випадках алергічні шкірні реакції на обличчі обумовлені складовими невідповідних косметичних засобів (пам’ятайте, що органічні та/натуральні компоненти теж можуть викликати шкірну алергію). Можна звернутися до алерголога, який проведе аплікаційні проби, щоб визначити алерген. Дізнавшись, що саме викликає шкірну алергію, важливо виключити косметичні засоби з алергеном з набору Вашої косметики та уникати алергенів у повсякденному житті.

ВІДПОВІДНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ
ЗА ШКІРОЮ, СХИЛЬНОЮ ДО АЛЕРГІЇ

Якщо Ви помітили, що креми для шкіри часто провокують кропив’янку або інші типи алергічних висипань на шкірі, слід надзвичайно ретельно вибирати засоби для догляду за шкірою.

Засіб для очищення алергічної шкіри

Для очищення шкіри, схильної до алергії, надайте перевагу засобу для обличчя та очей у стерильному однодозовому пакуванні, наприклад, засобу для зняття макіяжу TOLERIANE Ultra [Толеран Ультра]. Стерильний формат одноразового пакування запобігає забрудненню засобу. Також можна використовувати м’яке очищуюче молочко, таке як засіб для очищення TOLERIANE. Ключовим моментом є те, що Ваш засіб для очищення має бути гіпоалергенним і досить делікатним, щоб не пошкодити захисний бар’єр шкіри.

Після очищення зволожте обличчя охолоджуючою та заспокоюючою ТЕРМАЛЬНОЮ ДЖЕРЕЛЬНОЮ ВОДОЮ LA ROCHE-POSAY . Ця незвичайна вода, яка отримується з найбільшого Європейського термального дерматологічного центру, де щороку лікуються тисячі пацієнтів із запальними захворюваннями шкіри, є природним засобом проти її подразнення, а також для заспокоєння та відновлення шкіри.

Зволожуючий засіб для шкіри, схильної до алергії

Для зволоження шкіри, схильної до алергії, Вам потрібен заспокійливий бар’єрний крем з мінімалістичним складом. TOLERIANE [ТОЛЕРАН Ультра] містить лише 15 складових, завдяки чому його формула є однією з найбільш мінімалістичних на ринку. Він містить інтенсивні заспокійливі активні складові, серед яких 10% припадає на заспокійливу та антиоксидантну термальну джерельну воду La Roche-Posay. TOLERIANE Ultra [ТОЛЕРАН Ультра] зволожує та зміцнює захисний бар'єр шкіри.

TOLERIANE Ultra  рекомендований дерматологами для догляду за шкірою, схильною до алергії. Він протестований на алергічній шкірі. Гіпоалергенна формула TOLERIANE Ultra [ТОЛЕРАН Ультра], підтверджена ґрунтовним клінічним тестуванням, втілена в лінійці засобів для догляду за шкірою, яка отримала схвалення від Allergy UK та багатьох інших установ, таких як AFPRAL у Франції та німецької асоціації Алергія і астма.

ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ЧУТЛИВА
І АЛЕРГІЧНА ШКІРА?

На відміну від шкірної алергії, на якій виникають видимі висипання, на чутливій шкірі часто немає видимих ознак. Люди з чутливою шкірою відчувають стягнутість, поколювання, печіння та подразнення постійно або у відповідь на внутрішні та зовнішні провокуючі фактори, які не є специфічними алергенами.

Якими є провокуючі фактори для чутливої шкіри?

Симптоми чутливої шкіри можуть бути спровоковані:
1) Зовнішніми факторами: забруднення, перепади температури, зміни pH шкіри, перебування під УФ-променями, невідповідні косметичні засоби.
2) Внутрішніми факторами: стрес, сильні емоції, гормональні зміни.

Що є першопричиною чутливої шкіри?

Більше половини населення має чутливу шкіру1, проте ця особливість залишається медичною таємницею. Вважається, що причиною чутливої шкіри є підвищена чутливість нервових закінчень шкіри, через що виникають больові сигнали у відповідь навіть на нешкідливі подразники.

Чи існує тест на чутливу шкіру?

Тест на чутливу шкіру є “діагнозом виключення.”

Іншими словами, лікар методом виключення послідовно відкидає шкірні захворювання, такі як шкірна алергія, атопічний дерматит (екзема) та псоріаз. Дерматологи можуть провести тест на чутливу шкіру шляхом нанесення на шкіру речовини капсаїцин або молочна кислота і спостереження за появою знайомих відчуттів поколювання, стягнутості та печіння.

Якщо Вам здається, що шкіра реагує на певні провокуючі фактори, можливо, у вас реактивна шкіра.

ЯК ПОТРІБНО ДОГЛЯДАТИ


ЗА ЧУТЛИВОЮ ШКІРОЮ?

Оскільки одним із провокуючих факторів чутливої шкіри є нанесення невідповідної косметики, потрібно надзвичайно ретельно обирати програму догляду, яка буде підходити для чутливої шкіри.

Засіб для очищення для чутливої шкіри

Вибираючи засіб для очищення чутливої шкіри, зверніть увагу на:

  • Засоби, які не потрібно змивати, такі як міцелярні води, які видаляють забруднення, не пошкоджуючи захисний бар’єр шкіри.
  • Засоби для очищення, які добре переносяться шкірою, у стерильному однодозовому пакуванні, такі як засіб для видалення макіяжу TOLERIANE Ультра.
  • Ніжне очищуюче молочко тестується на надчутливій шкірі, таке як засіб для очищення TOLERIANE

Після очищення щедро зволожте обличчя, шию та зону декольте природною заспокійливою ТЕРМАЛЬНОЮ ДЖЕРЕЛЬНОЮ ВОДОЮ LA ROCHE-POSAY. Це миттєво охолодить і заспокоїть чутливу шкіру.

Зволожуючий засіб для чутливої шкіри

Чутливій шкірі потрібен інтенсивний заспокоюючий бар’єрний крем, щоб захистити її від зовнішніх впливів та неприємних відчуттів стягнутості та поколювання, а також сухості та епізодичного почервоніння.

Коли шкіра чутлива, потрібно не лише відновлювати захисний бар’єр шкіри (захисна жирна плівка), а й зберігати мікробний бар’єр, невидимий живий бар'єр з дружніх бактерій, які природно захищають шкіру та зменшують її чутливість. Пребіотичні зволожуючі засоби, такі як TOLERIANE Sensitive [ТОЛЕРАН Сенситив]  показали свою ефективність. TOLERIANE Sensitive [ТОЛЕРАН Сенситив] діє в різних напрямках: Він зволожує протягом 48 годин, відновлює і захищає подвійний бар’єр шкіри, миттєво заспокоює подразнення шкіри.

1Taieb, C., Auges, M., Georgescu, V., Perez Cullell, N. & Miséry, L. Sensitive skin in Brazil and Russia: an epidemiological and comparative approach. Eur. J. Dermatol. EJD 24, 372–376 (2014).

РЕАКТИВНА ШКІРА:


ВІДМІННІСТЬ ВІД ЧУТЛИВОЇ ШКІРИ

Різниця між шкірною алергією та чутливою шкірою досить очевидна, оскільки перша, як правило, характеризується видимими висипаннями, а друга проявляється неприємними відчуттями, часто без видимих симптомів. Різниця між чутливою та реактивною шкірою не така очевидна.

Якщо чутлива шкіра страждає від неприємних відчуттів (стягнутість, свербіж, печіння або подразнення), які можуть стати постійними, на реактивній шкірі вони можуть з’являтися тимчасово. Відчувається такий же дискомфорт, але лише у відповідь на певні провокуючі фактори. Нарешті, реактивна шкіра має тенденцію до почервоніння у поєднанні з дискомфортом, тоді як на чутливій шкірі, як правило, немає видимих змін.

Якими є провокуючі фактори реактивної шкіри?

Як і у випадку з чутливою шкірою, ключові провокуючі фактори реактивної шкіри можна розділити на зовнішні та внутрішні:

1) Зовнішні фактори: Забруднення, використання невідповідних засобів, перепади температури, вітер.

2) Внутрішні фактори: Гостра їжа, алкоголь, стрес, сильні емоції.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА РЕАКТИВНОЮ ШКІРОЮ

Така шкіра схильна до подразнення через вплив складових косметичних засобів, які їй не підходять. Головне правило для шкіри, яка реагує на подразники: “менше значить більше.” Уникайте екзотичних рослинних екстрактів або агресивних антивікових складових. Натомість обирайте мінімалістичні формули, спеціально створені для чутливої та реактивної шкіри.

Засіб для очищення реактивної шкіри

Для очищення реактивної шкіри оберіть делікатну міцелярну воду або очищуюче молочко, створене для мінімізації шкірних реакцій, таке як засіб для очищення TOLERIANE Ультра.

Як і у випадку з чутливою шкірою, завершуйте програму догляду нанесенням охолоджуючої та заспокоюючої ТЕРМАЛЬНОЇ ДЖЕРЕЛЬНОЇ ВОДИ LA ROCHE-POSAY.

Зволожуючий засіб для реактивної шкіри

Що стосується реактивної шкіри, добавки, які містяться в деяких косметичних засобах, можуть спровокувати реакції шкіри, такі як почервоніння, подразнення, печіння та свербіж. TOLERIANE Ultra [ТОЛЕРАН Ультра] не містить жодних віддушок, барвників, ланоліну чи спирту. Наносьте засіб щедрим шаром, щоб миттєво заспокоїти навіть найбільш реактивну шкіру.

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ЧУТЛИВА,
АЛЕРГІЧНА ШКІРА ТА РЕАКТИВНА ШКІРА?

Ознаки, провокуючі фактори та рішення

Тип шкіри Чутлива шкіра Реактивна шкіра Шкіра, схильна до алергії
Що бачить ваш дерматолог: Нічого, шкіра виглядає нормально Незначне почервоніння Почервоніння, припухлість, виділення рідини, пухирі…
Що Ви відчуваєте: Загальний дискомфорт: Стягнутість, поколювання або печіння Печіння, стягнутість або поколювання, легкий свербіж, почервоніння Інтенсивний свербіж
Де: Обличчя, шия та зона декольте Обличчя, шия та зона декольте Обличчя і тіло
Коли: Постійно: Симптоми не зникають Симптоми виникають ненадовго після впливу внутрішнього або зовнішнього фактора Симптоми виникають через 24–48 годин після контакту з алергеном, висипання може пройти через кілька тижнів
Провокуючі фактори Зовнішні: Забруднення, перепади температури, зміна pH шкіри, перебування під УФ-променями, невідповідні косметичні засоби. Внутрішні: Стрес, сильні емоції, гормональні зміни Зовнішні: Забруднення, невідповідні косметичні засоби, перепади температури, вітер. Внутрішні фактори: Гостра їжа, алкоголь, стрес, сильні емоції Контакт з алергенами, такими як віддушки, консерванти та рослинні екстракти в невідповідних косметичних засобах
Рішення Зверніть увагу на програму догляду, яка підходить для чутливої шкіри. Уникайте провокуючих факторів наскільки це можливо. Обирайте засоби для догляду, протестовані на чутливій і реактивній шкірі та рекомендовані дерматологами. Зверніться до алерголога, щоб точно визначити алерген і виключити його зі свого раціону, навколишнього середовища, косметичних засобів тощо.

ПРАВДА
ЧИ МІФ

True-or-false-visual-2

ФРУКТИ І ОВОЧІ
НЕ МОЖУТЬ БУТИ АЛЕРГЕНАМИ.

МІФ

Деякі фрукти та овочі містять високий вміст сполук, які називаються саліцилатами (пов'язані з аспірином). У людей, чутливих до саліцилатів, продукти, багаті цими сполуками, насправді можуть погіршувати алергічні симптоми — алергічний риніт, астму, екзему та шкірні реакції.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-3

КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ, ВИГОТОВЛЕНІ САМОСТІЙНО ЗАБОРОНЕНІ
ДЛЯ ЧУТЛИВОЇ ШКІРИ.

ПРАВДА

Можливо, Вам подобається проводити ревізію у кухонних шафах та експериментувати над створенням власних рецептур, проте це може не сподобатися Вашій шкірі, схильній до алергії. Дійсно, багато натуральних інгредієнтів можуть містити сильні подразники.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

ВІДМОВА ВІД ДУШУ Є НАЙКРАЩИМ
РІШЕННЯМ ДЛЯ АЛЕРГІЧНОЇ ШКІРИ.

МІФ

Якщо Ви не очищуєте шкіру в кінці дня, Ви залишаєте алергени та подразники, зокрема, пилок та забруднення, на шкірі протягом всієї ночі. Вони можуть порушувати захисний бар’єр шкіри та викликати подразнення.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-3

ВАША ЩІТОЧКА ДЛЯ МАКІЯЖУ
МОЖЕ СТАТИ ПРИЧИНОЮ АЛЕРГІЇ.

ПРАВДА

Щіточки та аплікатори для макіяжу можуть бути справжніми пастками для пилу та алергії, тому їх потрібно регулярно мити. Промийте щіточки гіпоалергенним милом або миючим засобом для очищення щіточок для макіяжу та отримайте квиток до здоров’я шкіри.
Дізнатися більше

Чи знали Ви
?

DidYouKnow_Desktop_1

При неправильному лікуванні, у чутливої шкіри може в 2–5 разів частіше розвинутися медикаментозно підтверджена шкірна алергія*.

* Джерело: FARAGE 2008 Британська асоціація дерматологів. Британський журнал дерматології 2008, 159, стр. 231–266

МИ ТАКОЖ ПРОПОНУЄМО
ЛІНІЙКУ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЦІЄЇ ПРОБЛЕМИ

TOLERIANE [ТОЛЕРАН] — це лінійка засобів, призначених для зволоження, заспокоєння та захисту чутливої шкіри, схильної до алергії.

НАША ВІДДАНІСТЬ
БЕЗПЕЦІ

Більш вимогливі норми безпеки у порівнянні з вимогами міжнародних стандартів щодо косметики.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% ЗАСОБІВ
ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

Дивитися більше
Одна необхідна умова = відсутність алергічних реакцій
Якщо ми виявляємо хоча б один випадок, ми повертаємося до лабораторій та продовжуємо роботу над формулою
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАХИСТ ФОРМУЛИ
ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

Дивитися більше
Ми обираємо упаковки, які найкраще захищають продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ

В ОПТИМАЛЬНІЙ ЕФЕКТИВНІЙ КОНЦЕНТРАЦІЇ

Дивитися більше
Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші продукти містять лише найнеобхідніші інгредієнти в оптимальнійефективній концентрації.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ПРОТЕСТОВАНО
НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

Дивитися більше
Переносимість нашої продукції перевірена на найбільш чутливій шкірі: реактивній, алергічній, схильній до акне, атопічного дерматиту, пошкодженій або ослабленій після лікування онкозахворювань.