3АХИЩАЄМО ШКІРУ З ДУМКОЮ ПРО ПРИРОДУ
#LRPrecycle

Article Read Duration 2 хв читання

Проблема сортування та вторинної переробки дедалі частіше постає перед кожним з нас. Саме тому, в рамках запуску нового сонцезахисного лосьйону Антеліос в екологічно свідомому пакованні, La Roche-Posay вирішив допомогти споживачам утилізувати використані паковання з-під дерматокосметики. Дані паковання можуть бути не лише від бренду, а й будь-які інші, адже головне – це спільна мета, що полягає в забезпеченні кращого майбутнього для природи.

Ми знаємо, що правильна утилізація потребує зусиль, а тому робимо це замість вас!


ЦЕ НЕ ВИГАДКА,
ПРИЧИНОЮ АКНЕ МОЖЕ БУТИ СТРЕС!

Так, поява акне від стресу — реальна річ. Іспити чи здача проекту, божевільне конкурентне середовище — тривалі переживання і стрес можуть стати причиною появи акне. Наукові дослідження довели зв’язок між високим рівнем стресу та тяжкістю акне. Правда полягає в тому, що лікарі досі не дослідили механізм зв’язку між прищами та стресом, але вважається, що він залучає гормони стресу, які запускають роботу сальних залоз для продукування надмірного жиру, перетворюючи шкіру в розсадник недоліків.


Висновок Стрес — серйозний фактор появи акне, особливо серед дорослих.

Як лікувати акне, викликане стресом?

Якщо Вас турбує акне, викликане стресом, віднайдіть власний спосіб досягнення внутрішньої рівноваги: зустрічі з друзями, заняття в тренажерному залі або прогулянка у спокійному місці — обов’язково знайдіть для цього час, шкіра буде Вам вдячна!

ПЕРЕБУВАННЯ НА СОНЦІ МОЖЕ СПРИЧИНЯТИ АКНЕ –
З НІЧНИМИ ЗАСОБАМИ ПРОТИ АКНЕ

УФ-промені — це ще одна маловідома причина акне (так, перебування на сонці може мати і іншу сторону!). Насправді, відомий міф про плями — це те, що сонячне світло рятує шкіру від вугрів. Неправда! За дуже короткий термін засмага дійсно може вирівняти колір обличчя, але сонячний ефект підсушування змушує шкіру після відпустки перетворитись на «надмірно жирну». Жир у поєднанні з потовщенням верхнього шару шкіри закупорює пори і запобігає належному виходу шкірного сала. З цієї причини перебування на сонці може спричинити появу прищів.

Сонце також є основною причиною коричневих плям на шкірі, які відомі під назвою післязапальна гіперпігментація або PIH: Запалена шкіра виробляє коричневий пігмент меланін у відповідь на дію УФ-променів. Результат? Коричневі пігментні плями на шкірі після недоліків, які вже пройшли ☹. Це процес може мати місце як влітку, так і взимку.

Висновок Сонце змінює поведінку шкіри, провокуючи появу прищів. Дізнайтеся, як уберегтися від збільшення кількості плям та залишкових слідів на шкірі, спричинених сонячним випромінюванням.

Як я можу запобігти погіршенню стану шкіри, схильної до вугрів, на сонці?

Шкірі потрібен спеціальний захист, щоб захистити її від УФ-променів. Який перший крок?  Захист від ультрафіолету широкого спектру дії, що охоплює як UVA-, так і UVB-промені. Надавайте перевагу рідким, нежирним та некомедогенним текстурам.

ЗАБРУДНЕННЯ ЗАЙМАЄ ОСОБЛИВЕ МІСЦЕ
СЕРЕД ПРИЧИН АКНЕ

Відповідаючи на запитання про можливі причини акне, мало хто замислюється про вплив смогу та вихлопів. Але одним з головних стресових факторів для шкіри є забруднення. Після 15-річних досліджень фахівці La Roche-Posay виявили, що забруднення атмосфери може спричиняти появу прищів, особливо у дорослих.

Як забруднення провокує появу акне?

Дрібні частинки пилу, відомі як PM 2.5, можуть проникати через захисний бар’єр шкіри і пошкоджувати її. Разом із озоном та іншими забруднювачами вони викликають ланцюгову реакцію, яка починається з окислення шкірного сала на поверхні шкіри. Ці забруднюючі речовини змінюють склад шкірного сала, а також викликають дефіцит вітамінів С і Е — двох природних антиоксидантів шкіри. Ці атаки на захисний поверхневий ліпідний шар (шкірний бар’єр) викликають прищі та проблеми із жирною шкірою у вигляді надлишкового блиску, закупорених пор, акне, нерівномірної текстури шкіри та тьмяного кольору обличчя.

Висновок Забруднення є однією з найважливіших причин акне у дорослих (а також у підлітків). Шкіра стає жирнішою, чорні точки збільшуються і з’являються нові.

Як я можу зупинити вплив забруднення, яке погіршує стан шкіри, схильної до акне?

Часто говорять про небезпеку забруднення, але як можна захистити шкіру від цього невидимого ворога? Ваш перший крок до порятунку шкіри від забруднення — правильне очищення. Шкіру слід очищати вранці та ввечері, без винятків. Придбайте м’який очищуючий засіб, такий як Міцелярна вода EFFACLAR, який продемонстрував чудову ефективність у видаленні мікроскопічних частинок забруднення з поверхні шкіри.

Цікаво, який щоденний засіб Ви можете використовувати для захисту шкіри від забруднень? Нелипкі текстури, які допомагають запобігти прилипанню забруднюючих частинок до шкіри і спричинити появу прищів.

Щоб не допустити появу акне через забруднення, не забувайте використовувати SPF відповідно до вашого типу шкіри, адже поєднання УФ-променів + забруднення є головними факторами, що провокують акне. Шукайте сонцезахисні засоби з текстурою, що запобігає прилипанню дрібних частинок і забруднень до Вашої шкіри.

1 Acta Derm Venereol. 2007;87(2):135-9. Study of psychological stress, sebum production and acne vulgaris in adolescents. Yosipovitch G, Tang M, Dawn AG, Chen M, Goh CL, Huak Y, Seng LF.

ПРАВДА
ЧИ МІФ

True-or-false-visual-2

ШОКОЛАД ШКІДЛИВИЙ
ДЛЯ ШКІРИ, СХИЛЬНОЇ ДО АКНЕ.

МІФ

Немає надійних доказів того, що шоколад впливає на появу акне, усе індивідуально. Насправді, темний шоколад містить корисні для шкіри антиоксиданти!
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

ЖИРНІ ПРОДУКТИ
РОБЛЯТЬ ШКІРУ ЖИРНОЮ.

МІФ

Поширений міф полягає в тому, що жир, присутній у тарілці, перетворюється в жир у Ваших порах, проте прямого зв’язку між ними немає. Однак дієта, багата насиченими жирами, може посилювати мікрозапалення у всіх органах організму, включаючи шкіру.  Одним словом, бекон і чіпси не викличуть прищів, але помірність — найкраще правило для здоров’я.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-3

ЦУКОР МОЖЕ
ПОГІРШУВАТИ АКНЕ.

ПРАВДА

Останні дослідження показали, що продукти з високим вмістом глікемічного індексу (які викликають підвищення рівня цукру в крові) можуть погіршувати акне.  Звичайно, це не просто, але щоб зберегти шкіру красивою, намагайтесь зменшити кількість солодощів, солодких напоїв та смаколиків, виготовлених із білого борошна, натомість надавайте перевагу продуктам з високим вмістом клітковини, як-от цільне зерно та бобові.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

ВИДАВЛЮВАТИ ПРИЩІ —
НЕ НАЙКРАЩЕ РІШЕННЯ.

ПРАВДА

Видавлювання прищів багато хто вважає вдалим екстреним рішенням, проте насправді, видавлювання прищів лише погіршить стан шкіри, схильної до акне через можливе пошкодження запаленого волосяного фолікула і погіршення запалення. Ви навіть можете занести нову інфекцію своїми нігтями. Тому видавлювання прищів — це шкідлива звичка, намагайтесь уникати її!
Дізнатися більше

Чи знали Ви
?

DidYouKnow_Desktop_1

Дерматологи радять не торкатися недоліків шкіри, тому що це може погіршити стан запалення, спровокувавши прищі та сліди на шкірі.

ТАКОЖ МИ МАЄМО
ЛІНІЙКУ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЦІЄЇ ПРОБЛЕМИ

EFFACLAR — це повна лінійка засобів проти недоліків, які ефективно впливають на недоліки на будь-якому етапі їхнього життєвого циклу та ідеально переносяться шкірою.

БЕЗПЕКА
ПОНАД УСЕ

Більш вимогливі стандарти безпеки у порівнянні з міжнародними правовими нормами щодо косметики.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% ЗАСОБІВ
ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

Дивитися більше
Одна необхідна умова = відсутність алергічних реакцій
Якщо ми виявляємо хоча б один випадок алергії, ми повертаємося до лабораторій та продовжуємо роботу над формулою
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ

В ПРАВИЛЬНІЙ ЕФЕКТИВНІЙ КОНЦЕНТРАЦІЇ

Дивитися більше
Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші продукти містять лише необхідні інгредієнти в правильній ефективній концентрації.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ПРОТЕСТОВАНО
НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

Дивитися більше
Переносимість нашої продукції перевірена на найбільш чутливій шкірі: шкірі, яка реагує на подразнення, алергічній, схильній до акне, атопічного дерматиту, пошкодженій або ослабленій після лікування онкозахворювань.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАХИСТ ФОРМУЛИ
ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

Дивитися більше
Ми обираємо упаковку, яка найкраще захищатиме продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.