ПІДЛІТКОВІ АКНЕ:
СПОСОБИ ПОЗБАВЛЕННЯ ТА ЛІКУВАННЯ

Article Read Duration 3 хв читання

Причиною підліткових акне є гормональні зміни, які відбуваються в пубертатному періоді, внаслідок чого шкіра стає дуже жирною. Правильне лікування та рекомендації допоможуть вилікувати прищі, тому обов’язково звертайтеся за консультацією до сімейного лікаря або дерматолога.

 

• Дотримуйтесь процедури догляду за шкірою, яка підходить для жирної та схильної до акне шкіри
• Ваш лікар може призначити лікувальні креми, такі як ретиноїди або пероксид бензоїлу
• У випадку серйозного акне можуть призначатися пероральні антибіотики або ізотретиноін
• Дотримання призначеного лікування — запорука успіху

ЩО Є ПРИЧИНОЮ ПІДЛІТКОВИХ ПРИЩІВ?

Чи знаєте ви, що майже 80% підлітків страждають від прищів: Це величезна кількість! Якщо Ви стикнулися з проблемою прищів, Ви, звичайно, не єдині. Але в чому першопричина підліткового акне? Проблема криється у статевому дозріванні та пов’язаних з ним гормональних змінах.

У пубертатному періоді наші статеві органи (яєчки у хлопчиків та яєчники у дівчаток) починають виробляти різні гормони. Одна група гормонів називається андрогенами, найвідомішим з яких є тестостерон. Андрогени мають широкий вплив на організм: Як у хлопчиків, так і у дівчаток, вони стимулюють ріст волосся на тілі та збільшують м’язову і кісткову масу. У хлопчиків високий рівень андрогенів також спричиняє “ламання” голосу і ріст волосся на обличчі.

Що стосується впливу андрогенів на шкіру, вони спонукають сальну залозу виробляти багато жиру. Тому під час статевого дозрівання обличчя, а часто і спина, стають жирними, а пори шкіри забиваються сумішшю шкірного сала та мертвих клітин шкіри. Можуть утворюватися різні типи плям, починаючи від вугрів до пустул та глибоких, болючих кіст.

ЯКІ Є СПОСОБИ ЛІКУВАННЯ


ПІДЛІТКОВОГО АКНЕ?

Вас турбують плями на шкірі та шукаєте дієве рішення? Порадьтеся зі своїм сімейним лікарем або дерматологом щодо причин та ефективних методів лікування акне у підлітків. Вони можуть місцево призначити ретиноїди, такі як адапален, щоб зменшити появу акне. Для боротьби з мікробами, які викликають запальні елементи, лікарі призначають перекис бензоїлу. У більш важких випадках вони призначають пероральні антибіотики, такі як доксициклін. Для дуже складних та стійких форм акне лікарі застосовують лікування ізотретіноіном (актатаном). У всіх випадках дерматологи наголошують на необхідності регулярного спостереження і дотримання правил, яке є запорукою успіху.


Чи існують клінічні методи лікування прищів у підлітків?

Дерматологи проводять клінічне лікування прищів у підлітків. Акне буває “ретенційними”, коли пори шкірних сальних залоз блокуються безліччю комедонів (чорних цяток або вугрів) і мікрокіст. Тому потрібно проводити дерматологічне очищення. На поверхні шкіри проводиться безболісна процедура очищення для видалення вугрів і мікрокст. Це підвищує ефективність лікування.

ПІДЛІТКИ — ЧАС НАБУВАТИ
ПРАВИЛЬНІ ЗВИЧКИ ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ!

Життєво важливо підібрати правильний ритуал догляду для жирної та схильної до акне шкіри. А якщо ви носите макіяж, обов’язково ретельно видаляйте його в кінці дня. Це рутинна задача, але Ваша шкіра буде дуже вдячна.

Вибирайте засоби, розроблені спеціально для заспокоєння запалення та лікування шкіри підлітків, а також заплануйте консультацію у дерматолога.

Пам’ятайте, якою складною би не була проблема з підлітковими акне, існують ефективні засоби та методи для їх лікування. Головне — отримати професійну консультацію та дотримуватися призначеного Вам лікування. Ви станете впевненіші в собі та милуватиметеся чистим обличчям!

ПРАВДА
ЧИ МІФ

True-or-false-visual-3

ЦУКОР МОЖЕ
ПОГІРШУВАТИ АКНЕ.

ПРАВДА

Останні дослідження показали, що продукти з високим вмістом глікемічного індексу (які викликають підвищення рівня цукру в крові) можуть погіршувати акне.  Звичайно, це не просто, але щоб зберегти шкіру красивою, намагайтесь зменшити кількість солодощів, солодких напоїв та смаколиків, виготовлених із білого борошна, натомість надавайте перевагу продуктам з високим вмістом клітковини, як-от цільне зерно та бобові.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

ВИДАВЛЮВАТИ ПРИЩІ —
НЕ НАЙКРАЩЕ РІШЕННЯ.

ПРАВДА

Видавлювання прищів багато хто вважає вдалим екстреним рішенням, проте насправді, видавлювання прищів лише погіршить стан шкіри, схильної до акне через можливе пошкодження запаленого волосяного фолікула і погіршення запалення. Ви навіть можете занести нову інфекцію своїми нігтями. Тому видавлювання прищів — це шкідлива звичка, намагайтесь уникати її!
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

ШОКОЛАД ШКІДЛИВИЙ
ДЛЯ ШКІРИ, СХИЛЬНОЇ ДО АКНЕ.

МІФ

Немає надійних доказів того, що шоколад впливає на появу акне, усе індивідуально. Насправді, темний шоколад містить корисні для шкіри антиоксиданти!
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

ЖИРНІ ПРОДУКТИ
ЗНАЧАТЬ ЖИРНА ШКІРА.

МІФ

Поширений міф полягає в тому, що жир, присутній у тарілці, перетворюється в жир у Ваших порах, проте прямого зв’язку між ними немає. Однак дієта, багата насиченими жирами, може посилювати мікрозапалення у всіх органах організму, включаючи шкіру.  Одним словом, бекон і чіпси не викличуть прищів, але помірність — найкраще правило для здоров’я.
Дізнатися більше

НАША ВІДДАНІСТЬ
БЕЗПЕЦІ

Більш вимогливі стандарти безпеки у порівнянні з міжнародними правовими нормами щодо косметики.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% ЗАСОБІВ
ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

Дивитися більше
Обов'язкова умова = відсутність алергічних реакцій
Якщо ми виявляємо хоча б один випадок, ми повертаємось до лабораторій та продовжуємо роботу над формулою
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАХИСТ ФОРМУЛИ
ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

Дивитися більше
Ми обираємо упаковку, яка найкраще захищає продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ
В ПРАВИЛЬНІЙ ЕФЕКТИВНІЙ КОНЦЕНТРАЦІЇ

Дивитися більше
Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші засоби містять лише необхідні інгредієнти в правильній ефективній концентрації.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ПРОТЕСТОВАНО
НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

Дивитися більше
Переносимість наших засобів перевірена на найбільш чутливій шкірі: шкірі, яка реагує на подразнення, алергічній, схильній до акне, з атопічним дерматитом, пошкодженій або ослабленій після лікування онкозахворювань.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ СТАТТІ
ПРО ШКІРУ, СХИЛЬНУ ДО АКНЕ

placeholder ЧОМУ ПОТРІБНО СТІЛЬКИ ЧАСУ,
ЩОБ ПОЗБУТИСЯ АКНЕ
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
placeholder ВСЕ ПРО АКНЕ
І ЖИРНУ ШКІРУ
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
placeholder 3АХИЩАЄМО ШКІРУ З ДУМКОЮ ПРО ПРИРОДУ
#LRPrecycle
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ