ЧОМУ ПОТРІБНО СТІЛЬКИ ЧАСУ,
ЩОБ ПОЗБУТИСЯ АКНЕ

Article Read Duration 4 хв читання

Кожен хворий на акне мріє про засіб лікування, який за ніч вилікує від прищів. На жаль, лікування акне займає тижні, а не дні. Це тому, що акне — це генетичне та гормональне захворювання зі складними механізмами появи.

ПОЗБАВЛЕННЯ ВІД АКНЕ ЗА ОДНУ НІЧ?

Кожен хворий на акне мріє про засіб лікування, який за ніч вилікує від прищів. На жаль, лікування акне займає тижні, а не дні. Читайте далі, щоб дізнатися чому.

АКНЕ МАЄ ГЕНЕТИЧНУ ПРИРОДУ

Ви можете певною мірою звинувачувати в його появі своїх батьків!


Акне є частково генетичною хворобою: іншими словами, акне має спадковий характер. Це пов’язано з тим, що деякі люди мають генетичну схильність до продукування великої кількості шкірного сала (шкірного жиру), яке закупорює пори, створюючи поживне середовище для бактерій, що викликають недоліки шкіри. Жодне лікування акне не може змінити Ваші гени, тому якщо у Вас є така генетична схильність, лікування буде більш тривалим. Але не втрачайте надії! При регулярному використанні правильні засоби для догляду за шкірою можуть ефективно лікувати акне.

АКНЕ МАЄ ГОРМОНАЛЬНУ ПРИРОДУ

Існує багато причин акне (дієта, спосіб життя, використання медикаментів…), але основними є гормональні причини. Ось чому акне з’являється у період статевого дозрівання, коли в поєднанні з жіночим циклом обличчя стає менш привабливим. Акне дуже поширене: воно вражає 80% підлітків та 40% дорослих 1.

Гормони під назвою андрогени виробляються яєчками у чоловіків і яєчниками у жінок, вони стимулюють вироблення великої кількості жиру сальними залозами. Вони також призводять до того, що верхній шар шкіри потовщується і стає липким, збільшується ризик закупорювання пор, а це призводить до появи недоліків.

Оскільки гормональні акне — складний процес, лікування від гормональних акне потребує багато часу. Одним з ефективних гормональних методів лікування акне для жінок є оральні контрацептиви (ОК). Вони врівноважують гормони на користь чистої шкіри, починаючи працювати через кілька тижнів після вживання. Але якщо Ви чоловік або ОК Вам не підходять, в аптеці є експертні рішення, які допомагають ефективно позбутися акне. Що є запорукою ефективного лікування? Дотримуватись його! Навіть комплексним рішенням потрібно декілька тижнів.

АКНЕ МОЖУТЬ СТАВАТИ
КІСТОЗНИМИ

Кістозні акне — найважча форма акне, яка проявляється глибокими, болючими, червоними та набряклими кістами. Оскільки ураження сильно запалюються, лікування кістозних акне потребує тривалого часу. Ваш лікар може призначити антибіотики, такі як доксициклін, щоб знищити бактерії, які викликають запалення. У найважчих випадках лікар може призначити сильний препарат під назвою ізотретиноін (Акутан), який зупиняє продукування надмірної кількості жиру, підсушує і зменшує появу прищів. Обидві ці стратегії діють з часом, ваша шкіра почне очищуватися приблизно через місяць. Щоб пришвидшити результати, поєднуйте ці методи лікування з експертними дерматокосметичними засобами з аптеки, це підсилить їхню ефективність.

АКНЕ МОЖУТЬ ВРАЖАТИ І СУХУ ШКІРУ

Прищі зазвичай вважають станом жирної шкіри, але вони можуть з’являтися і на сухій шкірі. Хоча шкіра суха, в обох випадках механізми появи прищів по суті однакові. Пори закупорюються відмерлими клітинами та шкірним салом, перетворюючи їх у поживне середовище для бактерій під назвою пропіонібактеріі акне, які розмножуються в закупореній порі і викликають запалення (іншими словами, прищі). Прищі на сухій шкірі можуть важче піддаватися лікуванню, тому особливо важливо застосовувати м’який догляд. Агресивні засоби і пілінг роблять шкіру подразненою і чутливою, що призведе до почервоніння і лущення. Як і для інших форм акне, терпіння - запорука ефективного лікування.

ЯК ШВИДКО ПОЗБУТИСЯ
АКНЕ

Прищі — це хронічне захворювання, яке може тривати багато років, але при правильному лікуванні Ви можете приборкати його протягом декількох тижнів. Головне — підібрати правильне лікування і дотримуватися його!

Першим кроком до позбавлення від прищів є належне очищення. Ми рекомендуємо будь-який засіб, який м’яко очищатиме шкіру від зайвого шкірного сала та мертвих клітин, не пошкоджуючи поверхневий бар’єр.

ЯКИМ Є НАЙКРАЩЕ
ЛІКУВАННЯ АКНЕ?

Після очищення потрібно приступити до ефективного лікування акне. У дерматокосметичних засобах поєднується потужний дерматологічний коктейль з активних інгредієнтів, які розблоковують пори, заспокоюють запалення та знищують бактерії, які є причиною акне, відновлюючи баланс дружніх шкірі бактерій.

Не можна махнути чарівною паличкою і змусити прищі зникнути протягом ночі, але Ви можете миттєво заспокоїти запалення, щоб зменшити почервоніння, і поступово лікувати акне для очищення шкіри за лічені тижні.

1 Ann Dermatol Venereol. 2010 Nov;137 Suppl 2:S49-51. doi: 10.1016/S0151-9638(10)70024-7. Recent data on epidemiology of acne. Dréno B.

ПРАВДА
ЧИ МІФ

True-or-false-visual-3

ЦУКОР МОЖЕ
ПОГІРШУВАТИ АКНЕ.

ПРАВДА

Останні дослідження показали, що продукти з високим вмістом глікемічного індексу (які викликають підвищення рівня цукру в крові) можуть погіршувати акне.  Звичайно, це не просто, але щоб зберегти шкіру красивою, намагайтесь зменшити кількість солодощів, солодких напоїв та смаколиків, виготовлених із білого борошна, натомість надавайте перевагу продуктам з високим вмістом клітковини, як-от цільне зерно та бобові.
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

ВИДАВЛЮВАТИ ПРИЩІ —
НЕ НАЙКРАЩЕ РІШЕННЯ.

ПРАВДА

Видавлювання прищів багато хто вважає вдалим екстреним рішенням, проте насправді, видавлювання прищів лише погіршить стан шкіри, схильної до акне через можливе пошкодження запаленого волосяного фолікула і погіршення запалення. Ви навіть можете занести нову інфекцію своїми нігтями. Тому видавлювання прищів — це шкідлива звичка, намагайтесь уникати її!
Дізнатися більше
True-or-false-visual-2

ШОКОЛАД ШКІДЛИВИЙ
ДЛЯ ШКІРИ, СХИЛЬНОЇ ДО АКНЕ.

МІФ

Немає надійних доказів того, що шоколад впливає на появу акне, усе індивідуально. Насправді, темний шоколад містить корисні для шкіри антиоксиданти!
Дізнатися більше
True-or-false-visual-1

ЖИРНІ ПРОДУКТИ
РІВНОСИЛЬНІ ЖИРНІЙ ШКІРІ.

МІФ

Поширений міф полягає в тому, що жир, присутній у тарілці, перетворюється в жир у Ваших порах, проте прямого зв’язку між ними немає. Однак дієта, багата насиченими жирами, може посилювати мікрозапалення у всіх органах організму, включаючи шкіру.  Одним словом, бекон і чіпси не викличуть прищів, але помірність — найкраще правило для здоров’я.
Дізнатися більше

НАША ВІДДАНІСТЬ
БЕЗПЕЦІ

Більш вимогливі стандарти безпеки у порівнянні з міжнародними правовими нормами щодо косметики.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% ЗАСОБІВ
ПРОТЕСТОВАНІ НА ЗДАТНІСТЬ ВИКЛИКАТИ АЛЕРГІЮ

Дивитися більше
Обов'язкова умова = відсутність алергічних реакцій
Якщо ми виявляємо хоча б один випадок, ми повертаємося до лабораторій та продовжуєм роботу над формулою
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ЛИШЕ ДІЙСНО НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИВ ОПТИМАЛЬНІЙ ЕФЕКТИВНІЙ КОНЦЕНТРАЦІЇ

Дивитися більше
Розроблені у співпраці з дерматологами та токсикологами, наші засоби містять лише необхідні інгредієнти в оптимальній ефективній концентрації.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

ПРОТЕСТОВАНО
НА ДУЖЕ ЧУТЛИВІЙ ШКІРІ

Дивитися більше
Переносимість нашої продукції перевірена на найбільш чутливій шкірі: реактивній, алергічній, схильній до акне, атопічного дерматиту, пошкодженій або ослабленій після лікування онкозахворювань.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ЗАХИСТ ФОРМУЛИ
ПРОТЯГОМ ТРИВАЛОГО ЧАСУ

Дивитися більше
Ми обираємо упаковку, яка найкраще захищатиме продукт, і мінімальну кількість консервантів, тому гарантуємо незмінну переносимість та ефективність протягом тривалого часу.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ СТАТТІ
ПРО ШКІРУ, СХИЛЬНУ ДО АКНЕ

placeholder ПІДЛІТКОВІ АКНЕ:
СПОСОБИ ПОЗБАВЛЕННЯ ТА ЛІКУВАННЯ
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
placeholder ВСЕ ПРО АКНЕ
І ЖИРНУ ШКІРУ
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
placeholder 3АХИЩАЄМО ШКІРУ З ДУМКОЮ ПРО ПРИРОДУ
#LRPrecycle
ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ